tiistai 30. toukokuuta 2017

#kulttuuriblogi Twin Peaks -ryyppyputkessa - levy 10

Rasian viimeinen levy on erityisesti FWWM:tä koskevaa lisämateriaalia. Käydään ne nyt läpi, vaikkeivät ne edistä juonta.

Between Two Worlds on Setä kuuntelee muistelmia -tyyppinen keskustelu Palmerin perhettä esittävien näyttelijöiden kanssa. Aluksi mennään roolianalyysin kautta ja sitten muistellaan ihan omina itsinään.

Kyllä.

Moving Through Time on Fire Walk With Me:stä kertova taaksepäin katsova dokumentti. Ihan hyvä.

Reflections on the Phenomenon of Twin Peaks on aiempien levyjen vanhojen dokumenttien hukkapätkistä koottu kooste, jossa näyttelijät muistelevat TP-huumaa ja elämää sen jälkeen. Tarinat ovat kiinnostavia, mutta kameratyö on taas hoidettu päin persettä ja jonkinlaista komiikkaa tavoitellessaan leikkaaja on silpunnut materiaalin lyhyiksi kuviksi ja yhdistelee yksittäisiä sanoja, ilmeitä ja eleitä eri haastateltavilta välähteleviksi vastauksiksi samoihin kysymyksiin. Ihan kyrvän rasittavaa, mutta laaduntarkkailu on puuttunut peliin, sillä jonkin ajan päästä tilanne rauhoittuu hieman. Miten helvetissä Mark Rance on saanut Magnolian DVD:lle aikaan ihan katseltavaa dokumenttikuvaa?



Trailerit kertovat FWWM:stä ja erityisesti poistetuista kohtauksista.

Kuvagalleriassa kuvia kuvauksista.

Levyllä on lisäksi kaikkien levyjen valikoiden taustalla pyörivät tunnelmalliset videokoosteet, joilla on kaikilla oma teemansa, kuten kyltit. Voin kuvitella niiden pyörivän keskeytyksettä jonkin varsovalaisen klubin hiljaisemman salin seinällä.

Kaiken kaikkiaan laatikon lisämateriaalit ovat kattavat, joskin vanhan DVD-julkaisun kommenttiraitojen puuttuminen on harmittavaa - varsinkin, kun kyseessä on samanlainen tekotaiteellinen ratkaisu kuin se, ettei akikaurismäki-levyillä ole kappalevalikoita.

Kuvanlaadultaan julkaisu on loistava ja äänet toimivat täydellisesti silloin, kun ne tahdistuvat oikein kuvan kanssa. Ongelma ei ole valtava, mutta kuitenkin huomattava ja suurempi kuin se, että kokoelman otsikko "The Entire Mystery" on valhe.

En enää koskaan katso vanhoja Twin Peaks -jaksoja, mutta odotan uusia. Saa nähdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti