perjantai 26. toukokuuta 2017

#kulttuuriblogi Twin Peaks -ryyppyputkessa - levy 9

Twin Peaks: Fire Walk With Me

Mitä? Twin Peaks -elokuva, jossa on Jack Bauer? Mikä voisi mennä pieleen?

Kalkkuna on myös synonyymi huonosti menestyneelle elokuvalle

Ensimmäinen kohtaus on kyllä hauska ja jää mysteeriksi, josta on kiva kehitellä omia teorioita. Donna on vaihdettu parempaan, eikä Audrey ole paikalla, mutta muuten twinpeaksilaiset ovat samoja kuin tulevaisuudessakin.

Normipäivä Norradakotassa

Perhevaikeuksissa ja BoBin piinaamana kipuileva Pissis-Laura herkuttelee nenänsä kautta ja tienaa rahat harrastukseen myymällä tavaraa. Uusi Donna lähtee mukaan myynninedistämismatkalle eksoottiseen lähipohjoiseen, jossa Laura cockblockaa hänet tylysti.

Tervetuloa Temptationtunturille #tisuomi #elämänpeli

Leland suhtautuu tyttären binekseen kaksinaismoralistisesti: sovittuaan asiakaspalvelijansa kanssa tuplapaketista ja todettuaan kakkosen olevan tuttu, BoB ryhtyy toimiin tällaisen touhun lopettamiseksi. Ray Wise oli TP:n paras näyttelijä ja pärjää hyvin nytkin, vaikka murhaajan mystisyyttä riisutaan ja hallusinaatio tai psykoosi korvaa yliluonnollisempia selityksiä tekojen takana.

Kiusallista

Sheryl Lee saa viimein näyteltävää ja suoriutuu hyvin, kuten Kiefer Sutherlandkin piipahduksestaan. Chris Isaak Show oli hänen kaliiperilleen sopivampaa näyteltävää. Elokuvassa voi mässäillä enemmän ruumiillisella ja henkisellä kauhulla. Pitkäveteisen yli kaksituntisen piinaviikon päätteeksi ollaan taas ikävän kerhon murhahuoneessa. 2/5.

Podcastin mukaan tämän piti olla ensimmäinen osa kolmen elokuvan sarjasta. Ainoaksi jäi.

Kuvanlaatu on hyvä, mutta ääni ei synkronoidu koko ajan kunnolla - laserdiskissä ei olisi tätä ongelmaa.


Ekstroja riittää, päällimmäisenä puolitoista tuntia masteroituja ja miksattuja poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia, joissa päästään tappamaan taas vanhoja tuttuja. Samanlainen paketti on olemassa myös Villistä sydämestä, mutta se on osa loppuunmyytyä ja muutenkin kallista David Lynchin vihreää kokoelmaa, jota ei ole julkaistu Euroopassa eikä ainakaan teräväpiirtona. Harmi.

Kesken oton David tajusi, mihin oli sotkeutunut

Mukana on myös viisi ja puoli minuuttia elokuvan valmistumisen aikaan tehtyjä haastattelupätkiä.

Tämä olisi voinut myös olla #kulttuuriblogin ensimmäinen viikon laserdisk, mutta tuotelinjasyistä on parempi olla laittamatta säteitä ristiin ja jatkaa Blu-rayn mahdollistamalla teräväpiirtolinjalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti