tiistai 16. toukokuuta 2017

#kulttuuriblogi Twin Peaks -ryyppyputkessa - levy 5

Jakso 15, Drive with a Dead Girl

Ben on putkassa, Leland ajaa katto auki. Rannalta löytyy muovikäärijän uusin teos.

Paikallista linnustoa

Audreyn ja Cooperin juttu ei edennyt, koska myöhemminkin henkisen puolen ongelmia harrastanut Donnan näyttelijä vastusti sitä. Harmi, kaksikon yhteiset kohtaukset ovat olleet jaksojen valopilkkuja.





Jakso 16, Arbitrary Law

Albert on palannut! Lucy dominoi Andy Dickiä. Leland löytää valon ja BoB siirtyy eteenpäin.

Hi, BoB!

Vahva jakso, joka myös merkitsee sitä, että sarjan pääjuoni päättyy. Tässä vaiheessa ainakin nimekkäämpi ideoija oli jo siirtänyt kiinnostuksensa muihin touhuihin ja tuotantotiimissä vastuu siirtyi ammattilaisten, mutta silti "vain" televisiotaustan omaavien tekijöiden harteille.

1980-luvulla TV-laatu tarkoitti jotakin aivan muuta kuin nykyään Vaijereiden, BromiBariumien, uudelleenkuviteltujen shifisarjojen ja Reaaliaikavuorokausien aikakaudella.


Jakso 17, Dispute Between Brothers

Lelandin monttubileitä lukuunottamatta tarina ei enää liity Laura Palmerin tapaukseen. Kosteat retket Kanadaan aiheuttavat Cooperille ongelmia.



Nyt ollaan nivelkohdassa: Cooper ja Briggs ovat jännässä metsässä, mutta alkavat juonet ovat vahvasti saippuoituja ja erityisesti RR:ään sijoittuvassa _täysin_ puun takaa tulevassa paljastuskohtauksessa draama väännetään jo aivan liikaa melon puolelle.

Paikallista linnustoa

Jakso 18, Masked Ball

Foxy Mulder saapuu kaupunkiin, koska avaruusoliot veivät Briggsin. Edellisellä katselukerralla hyvänä pitämäni James, joka onkin pöljä, joutuu Räme-Ellenin kynsiin. Ben menettää joka jaksossa omaisuuttaan.

Elämän pelistä. #tisuomi #jonne

Viitoslevyn lisukkeina on aika paljon vanhan DVD-julkaisun materiaalia. Lauzi-dokum. jatkuu Return to Twin Peaksilla, joka kertoo kuvauspaikalla järjestettävästä TP-festivaalista.
Opaskartta ei täytä suunnistusliiton vaatimuksia. Vanhat ekstrat ovat nyt nimiltään The Glastonbury Archives.

Hyvä välipalapaketti. Mukana on myös Ben Hornen hyvällä äkseksellä ottamia valokuvia kuvauksista ja ihmisistä, sekä täydellinen kokoelma TP-keräilykortteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti