tiistai 9. toukokuuta 2017

#kulttuuriblogi Twin Peaks -ryyppyputkessa - levy 3

Jakso 8, May the Giant be with You

Kolmas levy jatkaa suoraan siitä, mihin toinen levy jäi. Tähän väliin on hyvä esittää Mantzoukasilaisen koulukunnan oppeihin perustuva hypoteesi: kyseessä on Jaakobin painajainen -tilanne, jossa kuoleman rajalla olevan Cooperin mielessä syntyy illuusio siitä, mitä tapahtuu. Tulevat uudet jaksot jättävät "toisen kauden" kokonaan tai valtaosin huomioimatta ja jatkavat tarinaa ampumakohdasta.

Lauantai-illan huumaa
Jakson alussa käytetään enemmän tai vähemmän epä/onnistuneesti venytystekniikkaa, jota kutsutaan nykyään Family Guy -menetelmäksi. Tässä kohtauksessa ei vain ole juurikaan sen tason huumoria, joka paranisi toiston toistamisella.


Jakso 9, Coma

Ääni ei synkronoidu. Kun ps3:n HDMI-ulostulon 24p-asetuksen laittaa automaatille, kuva muuttuu kirkkaammaksi ja entistä punaisemmaksi - ei muutosta äänessä, palaan 24p pois päältä -asetukseen ja kuvittelen katsovani englanniksi dubattua saksalaissarjaa.

Wyndom Earle huudettu - podcastin mukaan jotkut laskevat sarjan tason alkaneen laskea tästä, vaikka jakso onkin toisen tekijän ohjaama. Great Northernin ala-arvoisen huonesiivouksen vuoksi Cooper saa vasta nyt tietää, että Audrey - sarjan valopilkku - on kadonnut. Briggsillä on jotakin perkeleen tärkeetä asiaa.

ASCII-taidetta


Jakso 10, The Man Behind the Glass

Audrey ratsastaa valkoisella Tiikerillä ja yksikätinen mies pöntöllä. Albert tunnustaa rakkautensa Harrya kohtaan. Mielensäpahoittaja-Donna löytää Lauran päiväkirjan.

Kolmoslevyllä on pääextrana Hammasrauta-Chuck Laurizikan leikkaamaton Slice of Lynch -dokum. "Setä muistelee ja kertoo" -tyyppisessä keskustelussa on toisen päätekijän mukana kaksi näyttelijää ja äänisuunnittelja. Keskustelun valopilkku on Mädchen Amick, joka näyttää hyvältä vieläkin, pääsee finaaliin.

Mukana on myös erilaisia mainoksia t-paidasta aina niin noloon tervehdykseen joukoilleen Irakissa. Mielenkiintoisesti osa promoista on kuvattu ja esitetty laajakuvana. Ehkäpä koko sarja olisi voitu esittää levyllä laajakuvana, mutta alkutekstijakson piippu- ja vesiputousotokset on sommiteltu sopimaan tiukasti perinteiseen neliöruutuun.

Valokuvagalleriassa on paljon kuvia kauden tulevista tapahtumista, joten seuraavilla levyillä ei ehkä enää ole yleisgallerioita. Levyllä on myös muutama Albertin rikostekninen diakuva.


Jakso 6, m4ster-s1ave.aes

Todennäköisesti paras Mr. Robot -jakso, koska siinä oli ALF. Ja jokseenkin jännää hax0r-r0x0r -toimintaa, vaikkei ollutkaan ammuntaa kuten viime viikolla. Juoni alkaa vihdoin edetä, vaikka Elliot onkin pahoinpitelyn jälkeen psykoosissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti