perjantai 12. toukokuuta 2017

#kulttuuriblogi Twin Peaks -ryyppyputkessa - levy 4

Jakso 11, Laura's Secret Diary

Beniltä kiristetään rahaa, ukkostaa ja hotelliin saapuu outo vieras. Hank saa turpaan kiinalaiselta veriveljeltä.

Jakso 12, The Orchid's Curse

Cooper löytää viestin lattialta. Lebowski-vivahteinen viittaus. Tutkintaryhmä riehuu Kanadassa verisin seurauksin. Madeleine ja Donna suututtavat orkideahullun.

Rahat tai Audrey tai molemmat takaisin

Jakso 13, Demons

Rullaan jo aika usein alkutekstijakson ohi. Audrey tuodaan kirjakerhoon, Mike poliisiasemalle. Asemalle saapuu myös toisen päätekijän näyttelemä _tosi_ hauska kuulovaurioinen tyyppi. Madeleine ja Josie ovat lähdössä.

Aika kaukana kuitenkin

Jakso 14, Lonely Souls

Jaaha, se siitä. Laura Palmerin murhasi hänen isänsä, Leland Palmer, joka oli BoB-nimisen lavastaja-näyttelijän riivaama. Audrey panee insesti-Benin koville. Ben pidätetään ja tutkimusryhmä lähtee sen jälkeen välittömästi kaljalle ja Julee Cruisen keikalle Pölkyn kanssa. Madeline lähtee jalat edellä kuvaamaan Villiä sydäntä.

Työmaakokous

Neljännen levyn ekstroina on teknisesti erilaatuisia poistettuja kohtauksia ja joitakin Cooperin ja Sheriffin bromance-improja.


Tähän viimeistään loppuivat hyvinä pidetyt jaksot. En muista loppujen jaksojen olleen varsinaisesti perseestä, mutta uusia juonialkuja luodaan koko ajan lisää, eikä useimmille ole odotettavissa yhtä siistiä loppua kuin orkideaerakolle.


Harold hengailee herbaariossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti