lauantai 6. toukokuuta 2017

#kulttuuriblogi Twin Peaks -ryyppyputkessa - levy 2

Jakso 3, Rest in Pain

Tätä on odotettu! Legendaarinen hautajaisjakso, jossa ihailtavasti heittäytyvät näyttelijät lähinnä parkuvat. Ensi kertaa katsoessa pidin tätä hyvin koomisena, eikä mielipiteeni juuri ole muuttunut.
Alkupään jaksojen tapahtumat ovat yhdistynet mielessäni, mutta hautajaisjako oli silti hyvä.

Rutger täytti seitsemän samana päivänä, kun pöytäkoneeni palasi huollosta, jossa siihen asennettiin R7 - yhteensattumaako? Levy/päivä-tahti häiriintyi, mutta levyjä on vain kymmenen, joten kiirettä ei ole.


Jakso 4, The One-Armed Man

Tässä jaksossa tavataan laama ja herkullinen dominopala.

Tohtori tarjoaa inkivääriä.

Jakso 5, Cooper's Dreams

Laura Palmer on osoittautunut Twin Peaksin Saara Aalloksi, kaikkien tunteman pinnan alta löytyy synkkyyttä ja salaisuuksia. Madeleine on hänen peilikuvansa.
Kaupungin sekoatri laittaa Bobbyn itkemään. Tutkimusryhmä käy jaksojen alussa horisevan, pölkyn muijan luona.

Metsässä on hieno neloisprofiilikuva, joka erottuu kohtauksen sitä ympäröivistä otoksista sen vaatiman pienen aukon ja valtavan valomäärän vuoksi.

Sivukuvassa ollaan yössä.

Jakso 6, Realization Time

Tutkimusryhmä lähtee heti toisen murhan jälkeen viettämään iltaa kasinolle Kanadan puolelle. Vakuutusvirkailijan nimi on otettu naiselta ilman omaatuntoa. Opettelin aikoinaan itse Audreyn kirsikkatempun. Nuorisokolmikko koijaa apinaa.

Wikipedia ei huomaa noir-viittausta, podcast huomaa, mutta alitajuntani keksi sen ilman vihjeitä.

Ei liity jaksoon.

Jakso 7, The Last Evening

Ensimmäinen kausi päättyy dramaattisesti. Saha syttyy iloisesti, kun asialla on raudanluja ammattilainen. Cooper ammutaan.

Toinen levy päättyy jännittävään kohtaan. Saa nähdä, missä vaiheessa nyt tietoisena katsojana huomaa tason laskun. Kakkoslevyllä on ekstroina kuvagallerioita, jotka eivät teräväpiirtoaikana enää ole täysin nolla-arvoisia, sekä poliisiaseman Lucyn - yhden sarjan kirkkaan valopilkun - selostamia lyhyitä ennakkomainoksia jaksoista.

Twin Peaks Rewatch -podcast on ollut mukava, sillä näin ryyppyputkessa ei tule keskityttyä katseluun aivan täysillä Sagojen ja Sodien lomassa. Tylsemmän ja innokkaamman kuuloinen miespari käy läpi viikon jakson alusta loppuun ja lukevat kuuntelijapostia sekä foorumikommentteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti