tiistai 13. lokakuuta 2015

Panini (27.7.2015)

Kulttuuriblogin makumatka maailman ympäri päätyi tänä maanantaina Paniniin, jo 18 vuotta Julian sisäpihalla toimineeseen italialaiseen ravintolaan. Koska päivän muut lounasvaihtoehdot eivät innostaneet, valitsin pizzan kolmella vapaavalintaisella täytteellä. 9,30 € lounaspizza sisälsi "alkusalaatin", joka oli vain pilkottua kiinankaalia ja viinietikkaa. Ja teen Marie-keksillä.

 

Pekoni-jauheliha-ananas -pizza oli kuitenkin herkullinen. Pohja oli ohut ja mukavan al dente, juusto herkullista - joskin sitä olisi saanut olla vähän paksummaltikin. Pekoni oli hyvä vaihtoehto tavalliselle kinkulle ja toi pientä luksusta arkilounaaseen. Neljäs täytevalintani olisi ollut herkkusienet, mutta se olisi lisännyt herkullisuutta vain marginaalisesti.

Palvelu oli miellyttävän minimalistista ja annokset tuotiin pöytään varsin nopeasti, ottaen huomioon paikan korkean täyttöasteen. Vaikka ravintolassa oli ilmastointi, sisällä oli hieman lämmin, mutta se unohtui, kun mätti herkullista pizzaa sisäänsä. Mitä pitemmälle kesä etenee, sitä pienemmäksi lounaskerhomme kutistuu. Tällä kertaa seurastani nauttivat vain ÄsKoo ja Loxa. Vähän liian lyhyeksi jäänyt lounastauko sujui kuitenkin rattoisissa merkeissä ja ihan hyvän ruuan siivittämänä.

Annan Paninille 3/5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti