torstai 3. syyskuuta 2009

30.8.2009

Muut asukkaat saapuivat ehkä puoli viiden aikaan ja hetken huoneessa pyörittyään menivät mesoamaan käytävälle.


Kaiken kaikkiaan nukuin yllättävän hyvin. Kun puolalaiset lähtivät aamiaiselle, jäin miettimään jatkoa. Ne tulivat aika nopeasti takaisin, ensimmäisenä yksi kolmesta naisesta, joka sääti itseään mukanaan tuomansa pöytäpeilin(!) ääressä kunnes muut tulivat.

Kun terroristit lähtivät, kello oli hieman vajaa puoli 12. Huomasin että lattialla oli lammikko jotakin tahmeaa, ilmeisesti shampanjaa. Porraskäytävässä oli tumppeja. Kerroin lammikosta maksaessani receptionistille ja totesin, etten ehkä ehdi poistua huoneesta ennen kahtatoista.


Pakkaus onnistui hyvin. Selvisin kevyesti PE-Akatemialle, jossa löysin aika nopeasti talolle. Saavuin ovelle samaan aikaan Daniel Winterin kanssa. Saksalainen Daniel näyttää aivan Galactican Romolta tai Läkerol-mainoksen mieheltä.

Daniel lähti keskustaan tutkimaan asuntoa, jonka hän vuokraa jonkun kaverinsa kanssa. Minä kiertelin asuinaluetta. Löysin kaksi mustaa ja yhden kirjavan kissan. Kuvasin kissoja ja rakennuksia. Lähdin yliopistolle.


Löysin yliopiston helposti, joskin hieman harmitti se, että ennakkotietojen vastaisesti reitti pysäkiltä koululle ei varsinaisesti kulkenut metsän läpi. Yliopistollakin oli kolme kissaa: kilpikonnavärinen, Karvinen-värinen ja musta, jolla oli lyhyt häntä. Paikalla oli ilmeisesti saksalainen perhe, jonka isä päästi jonkinlaisen hyvin pitkäkarvaisen mutanttimarsun nurmikolle, jonka laidalla kilpikonnavärinen kissa odotti. Pääsin kuvaamaan aika läheltä, mutta kun kissa viimein läppäisi marsua ja hyppäsi sen päälle nurmikolla olevan taiteellisen puurakennelman päältä, kaikki tapahtui niin nopeasti, etten saanut juuri siitä kuvaa. Marsu pakeni portaan alle ja mies tuli hakemaan sen pois.


Opiston porttia vastapäätä on pizzeria. Lymyilin hetken sen ulkopuolella ja harkitsin Hawaijipizzan tilaamista, mutta sisällä ei ollut yhtään asiakasta ja paikka näytti muutenkin hieman hämärältä, joten jätin asian sikseen. Ostin lähikaupasta juotavaa ja neljä varsin isoa leivonnaista - kaksi rahkawiener-tyyppistä nyyttiä ja kaksi hieman litteän ja venytetyn sämpylän muotoista leivosta. Hyviä olivat.


Opistolla pitäisi ilmeisesti olla langaton verkko, mutta mikään minun laitteistani ei sellaista löydä. Ehkäpä tietopaketissa ovat menneet opisto ja yliopisto sekaisin.


Daniel tuli puoli kymmenen aikaan hakemaan minut opiston baariin, jonne kaikki muutkin kerääntyivät. Suurin osa väestä on saksalaisia, ranskalaisia on muutama, kuten myös turkkilaisia, italialaisia on kai kaksi. Urheiluopiston baarissa käytiin jonkinlainen Saksa-ranska-maaottelu pöytäjalkapallossa. Ranska saattoi voittaa, mutta en oikeastaan keskittynyt asiaan täysin.

Päivän askeleet: 8317, 6653 m, 343,2 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti