torstai 17. syyskuuta 2009

2.9.2009

Aamu oli valvomisesta raskas. Olin jokseenkin omissa ajatuksissani puolantuntien ajan, niin sanotusti "spaced out". Opettaja kertoo jotakin eurooppalaisesta sukupuusta ja käy samalla läpi eri sukulaisiaan, joita on vaikka mistä päin Eurooppaa.

11.14 alan himoita näkkileipää. Se menee nopeasti ohi, mutta Pieni pyöreä tekisi kyllä poikaa.

Ruotsalaisen Ellan kanootista taitaa puuttua intiaani tai pari tai sitten hän kuulee opettajan puheen jotenkin eri lailla kuin kaikki muut, sillä kukaan muu ei lausu sanoja opettajan esimerkin perään niin päin mäntyä.

Puolan historiassa päästiin viimein kymmenen minuutin videon loppuun.

Koulun jälkeen kävin vaivihkaa tutustumassa opiston uimahalliin, joka näytti varsin mukavalta. Menin ehkä sisään jostakin takaovesta, sillä paikassa ei tuntunut olevan pukuhuonetta ollenkaan. Toivottavasti pääsemme käyttämään allasta jossakin vaiheessa, sillä talo on aivan Dom studencki meskin vieressä.

Koska Gdanskin mentorini Piotr Kuich lähetti minulle jo aikoja sitten puhelinnumeronsa, päätin vihdoin hankkia itselleni puolalaisen puhelinnumeron ja sen mukana myös halvan bilepuhelimen, minkä voin matkan jälkeen antaa Freestylerille. Tietääkseni kaikki, jotka ovat ehtineet hankkia itselleen puolalaisen kortin ja erillisen Puola-puhelimen ovat päätyneet Arkadian Saturnista saatavaan 100 zlotyn Samsungiin, joka on todennäköisesti halvin matkapuhelin, mihin olen koskaan törmännyt. Tutkittuani laajaa puhelinvalikoimaa päädyin kuitenkin 247 zlotyn Nokia 7070 Prism -simpukkapuhelimeen, joka on paitsi pienikokoinen ja yksinkertainen, myös blingillä tavalla aika siistin näköinen. Valitettavasti huomasin vasta kotona, että puhelimesta olisi ollut - ei tosin ehkä Saturnissa - myös sinisellä tehostevärillä koristeltu versio. Kaikissa näkemissäni Gigantin mainoksissa on aina ollut tästä diskopuhelimesta näytillä pinkki versio, mikä tietenkin sopii ladygagamaiseen androgyyniin imagooni erinomaisesti. Saturnissa oli Orangelta vain surkean pieniä kymmenen tai viidentoista zlotyn kortteja, joten menin vielä halvempaan AGD-elektroniikkaliikkeeseen, jossa kortteja oli. Matkalla näin puhelimeni yhdessä Arkadian lukuisista käytäväkojuista, jossa sitä tietenkin myytiin pariakymmentä zlotya halvemmalla. Puhelin tuntuu toimivan ja kortti myös. Laitoin sen tietenkin ensin ykköspuhelimeeni ja se toimi siinäkin. Internet toimii myös.


Kustila oli näköjään lähettänyt jossakin vaiheessa minulle viestin: "Soitax". No en. Lähetin kuitenkin tilanteeni selittävän viestin. Täytyy muistaa tehdä Täystivoli III -dvd valmiiksi ennen kuin käyn Hurmeessa. Projekti on ollut kesken joulukuusta lähtien.


Ennen nukkumaanmenoa Danielista paljastui lisää hieman häiritsevää tietoa. Hän on saksalaisen järjestelmän mukaan B-luokan jalkapallohuligaani! A-luokan huligaanit ovat aivan normaaleja jalkapallofaneja, jotka välttävät stressiä ja ovat paikalla vain jalkapallon takia. B-luokan huligaanit saattavat sopivissa olosuhteissa, kuten paineen, uhkailun, jännityksen tai alkoholin vaikutuksen seurauksena saavuttaa kriittisen massan ja osallistua riehuntaan, mutta ovat silti paikalla pääasiassa urheilun seuraamisen vuoksi. C-luokan huligaaneja näkee televisiossa ja niin Saksassa kuin muissakin jalkapallon kulttuurimaissa heitä varten joudutaan rajaamaan omia katsomoita ja järjestämään jopa poliisisaattueita tärkeiden ottelujen ajaksi. Mielenkiintoista. Daniel kantaa aina peleissä mukanaan 39 eurolla käytettynä ostamaansa Medionin niin sanottua mellakkakameraa (mistä tuli juuri kyseisen kameraluokan virallinen nimitys), jolla hän ottaa kuvia mellakoista ja jolla ei ole niin väliä, vaikka joku astuisi sen päälle. Hän myös näytti minulle videoita aiheesta - rankkaa touhua ja puolalaiset huligaanit vaikuttivat täysin hulluilta verrattuna saksalaisiin, jotka myös saivat aikamoista tuhoa aikaan. Kun Varsovan toinen joukkue, Legia, viimeksi voitti mestaruuden vuonna 2000(?), huligaanit kuulemma tuhosivat vanhan kaupungin täysin.

Päivän askeleet: 6593, 5242 m, 270,4 kcal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti