torstai 12. marraskuuta 2009

10.9.2009

Tänään lukujärjestyksessä oli vain ja ainoastaan puolan kieltä, mutta tekemistä riitti muuten huomisen muuton takia. Saimme viimein tiedon siitä, saammeko käyttää liikuntaopiston laajoja ja ilmeisen laadukkaita liikuntamahdollisuuksia vapaa-ajallamme. Emme. Uimahalliin ei saa mennä, ja jos joku haluaa pelata jalkapallokentällä, se maksaa 300 zlotya tunnilta.

Nautin lounaalla ruokalassa erittäin hyvää spagettia, joka toimi yllättävän hyvin yhdellä saamallani kastikekauhallisella. Appelsiinimehu ei sopinut spagettiin, salaatti sopi. Söin lusikalla ja haarukalla kuunnellen Leaving Las Vegasin soundtrackia. Aivan puun takaa, kun raita 12, Stingin esittämä "My One and Only Love" alkoi soida, koin aivan käsittämättömän voimakkaan Patrycja-hetken. Näin sieluni silmin, kuinka hän käveli kohti minua pitkin aivan aavistuksen hämärä käytävää - hidastettuna. Hänen hiuksensa hulmusivat hänen perässään kuin jonkinlainen pilvi. Nyt kirjoittaessani tätä huomaan tämän suurenmoisen tunteen näyttävän kirjoitettuna hieman naurettavalta. Tämä on joka tapauksessa paha merkki, tässä on kyse jostakin vakavasta.

Daniel on sairastumassa ja kuulin muidenkin yskivän. Illalla pakkasin viimeiseen asti ja saatuani urakan valmiiksi, katsoin jossakin vaiheessa jostakin lataamani pilottijakson Defying Gravitystä.

Defying Gravity on sarja, josta en tiedä juuri mitään muuta kuin nimen ja sen, että siinä on mukana Ron Livingston ja että tapahtumat sijoittuvat Venukseen matkalla olevalle avaruusalukselle. Alku on lupaava, Ron on astronautti, joka joutui hylkäämään kaksi edellisen tiiminsä jäsentä Marsiin lähtöikkunan sulkeutuessa. Nyt Ron on Mars-kaverinsa kanssa varamiehenä Venus-lennon miehistössä. Varsinainen miehistö koostuu väestä, joka selvästi pääsisi läpi kiinalaisten avaruusohjelman ulkonäkötesteistä. Ronilla on myös suhde erään miehistön jäsenen kanssa. Yllättäen ennen Antares-aluksen irtautumista Maan kiertoradalta kaksi miehistön jäsentä joudutaan vaihtamaan ja Ron onkin mukana pelissä. Pilotista voi sanoa sen, että se on hyvä, mutta imuroinnin jälkeen joku sarjaa pidemmälle katsonut totesi sen muuttuneen parissa jaksossa Melrose Placeksi avaruudessa. Ei mikään ihme, sillä hälyttävän suuri osa miehistöstä vaikutti olevan jonkinlaisessa kiimassa. Tämä ei välttämättä ole huono asia, sillä jo tässä jaksossa nähtiin pehmeää parittelua painottomuudessa ja miehistön naisissa on parikin "upis tummis" -luokkaan yltävää jäsentä – erityisesti lennonjohdon lääkäri on varsin herkullista katseltavaa ja myös etäisesti tuttu jostakin. Näyttelijäkaarti on täynnä tutunoloisia tv-sarjakasvoja, esimerkiksi Maan lennonjohtaja on se James Cameronin näköinen mies, joka on ennenkin näytellyt mulkkua. (James Cameron on muuten myös mulkku, vaikka hän tekeekin ok elokuvia.) Hahmoista on vielä mainittava erityisesti valtavan pornokokoelman omistava tietokone-ekspertti, joka ei toivottavasti jää yhden hitin ihmeeksi.

En anna TV-sarjoille tähtiä, mutta saattaisin hyvinkin katsoa tätä vielä muutaman jakson verran, ellei minulla olisi jo katsottavaa varattuna kuukausiksi eteenpäin.


Kiitän:

- lääkäristä

- parin päähahmon mielenkiintoisista taustatarinoista

- pilottijakson ihan ok efekteistä

- välähdyksistä määrittelemättömän lähitulevaisuuden maailmasta


Moitin:

- sivuhahmojen kliseisyyttä

- sarja ei todennäköisesti tule jatkumaan luvattua kuutta vuotta

- jotkin hahmot oli luotu liian selkeästi vain tulevia ristiriitoja varten

Päivän askeleet: 5550, 4440 m, 229 kcal


English summary:

Only Polish in school today but I was busy with packing my things for the move to another dorm tomorrow morning.

I experienced a Patrycja moment while eating spaghetti and listening to the Leaving Las Vegas soundtrack. It was like a moment from a movie: she walked towards me in slow motion with her hair billowing behind her like a little cloud. This is serious - and looks like a cliche now that I am writing it down. This means trouble.

After finishing packing I watched the pilot episode of Defying Gravity which is a romantic sci-fi series about an expedition to Venus. It has Ron Livingston in it and the effects were ok. Somebody on DVDPlaza called it "Melrose Place in space" - I might watch a couple more episodes except I have months of videos on my hard drive already.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti