tiistai 27. kesäkuuta 2017

#kulttuuriblogi palaa Twin Peaksiin 5-7

Jakso 5

Katatonia-Cooper käy Dougien työpaikalla juomassa kahvia, paljastamassa vakuutuspettäjän ja pidättelemässä. Dougien auto vie varkaita mukanaan. Norma ja Shelly kyttäävät Shellyn tytärtä, joka tuntuu seuraavan Laura Palmerin viitoittamalla tiellä. Mike sen sijaan on saavuttanut elämässään jotakin. Jade lähettää postia Twin Peaksiin. Jaakoppi B striimaa salanimellä salaliittoteoriaohjelmaa, jota ainakin Nadine ja Ben seuraavat.

Ruumiillistunutta mielikuvataidetta

Paha Cooper - jonka sormenjäljet ovat peilikuvat Cooperin sormenjäljistä - on vankilassa ja käyttää puhelinsoittonsa hyödyksi hakkeroimalla jotakin Wargames-tekniikalla. Pentagon päätyy taas Briggsin jäljille. Roadhousessa käy ilmi, että TP ja XF sijoittuvat samaan maailmaan.

Podcasteista kuuntelen mieluummin leppoisampaa ja hauskempaa Twin Peaks Rewatchia - Eww:n Twin Peaks Podcast menee jotenkin liian syvälle kuiluun, kun esiin otetaan Luolavertaus-tyyppisiä työkaluja. Kuuntelen kuitenkin edelleen molempia.


Jakso 6
Hornen poika, ÄJHP-Shellyn tyttären mies pasiviherahoilee ja audeilee sen seurauksena oikein kunnolla. Katatonia-Cooper piilottaa paljastuksen piirroksiin. Pieni Vin Diesel kylvää tuhoa. Dougien vaimo pelaa kovaa peliä pikavipittäjien kanssa. Hawk rikkoo aseman vessan oven. Albert saa kyrpimistä Dianelta.

Nez Perce, LVI-urakoitsija

Olin aika varma, ettei Laura Dern olisi Diane, mutta väärässä. Toisaalta, ehkä suurimmat nimet kannattaa käyttää pieniinkin avainhenkilöihin.

Naomi Wattsin esittämä Janeye - tseineie - on nousemassa yhdeksi lempihahmoistani uusien hahmojen piirissä. Harmi, että kuten Sanna Savikko, Watts on hylännyt mustien hiusten polun.


Jakso 7

Sheriffi soittaa Trumanille, Andylle tehdään oharit. Diane tapaa pahan Cooperin. Janeye hakee Dougien töistä, jolloin Pieni Vin Diesel aktivoi hänen selkärankaan hakatun koulutuksensa. Piikin vaihtaminen pistooliin oli virhe. Benin toimistossa kuullaan äänisuunnittelu. Vankilan johtajalla on synkkä mansikkamenneisyys. Bing on hukassa!

Täydet sormenjäljet osittaisesta ruumiista

Twin alkaa vähitellen palata peaksiin, vaikka edelleen joidenkin kohtausten tyhjänpäiväinen venyttäminen kielii siitä, että kun kauden pituus kasvoi 9:stä 18:aan jaksoon, juonta ei kirjoitettu yhtään lisää ja autorin epätodellisuustunnelmoinnin kaikki rajoitukset unohdettiin. Tunnelmapuoli toimii hyvin, mutta tällä hetkellä kyseessä on kovin massaton Ethereal. Toivottavasti olen väärässä ja tahti alkaa kiihtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti